Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijden

Effectief zilvervisjes bestrijden is een taak voor de professional. Wanneer je een vakspecialist inhuurt ben je er niet alleen snel vanaf maar ook voor maanden beschermd. Neem contact op met ons op voor een plan van aanpak.

N

De voordeligste keus

N

Landelijke service, lokale bestrijders

Wat kun je zelf doen tegen zilvervisjes?

Gebruik voor de opslag van spullen plastic bakken in plaats van kartonnen

Houdt de luchtvochtigheid in huis tussen de 40% en 60%

Plaats lijmvalletjes zodat goed te zien is of het om zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes gaat

Neem voor professioneel advies en/of de bestrijding contact met ons op

Kosten zilvervisjes bestrijden

Een zilvervisjesbestrijding helpt je van zilvervisjes af en beschermd je voor een langere tijd. Wanneer je ons inschakelt om zilvervisjes te bestrijden zal aan de hand van de volgende vragen de kosten worden besproken.

 • Waar bevindt de overlast van zilvervisjes zich?
 • Om wat voor oppervlakte gaat het (ongeveer)?
 • Op wat voor termijn wil je de zilvervisjes bestreden hebben?

Om helderheid over een prijs te geven overleggen we meestal even kort. Iedere situatie is immers uniek. Telefonisch, per mail of via whatsapp staan we voor je klaar.

  Hoe bestrijden jullie zilvervisjes?

  Zilvervisjes moeten op verschillende manieren bestreden worden. Naast de bestrijding is het van belang de adviezen van de bestrijder op te volgen. Op die manier is de kans op een herbesmetting het kleinst. De bestrijding kan worden uitgevoerd met een lokaasgel of vloeistof. 

  Hoe herken je de verschillende franjestaarten?

  Alle drie de soorten hebben lange antennes, schubben en drie staartdraden. Papiervisjes houden van een temperatuur van rond de 20 graden terwijl ovenvisjes 32-38 graden prefereren. Alle drie de soorten leven van koolhydraten (cellulose, zetmeel, suikers) en vervellen gedurende heel hun leven. Sommige papiervisjes kunnen wel 8 jaar oud worden maar de gemiddelde leeftijd ligt rond 2 à 3 jaar. Vandaar ook het verschil in afmetingen. Lengtes variëren van 7 tot 20 mm . Ovenvisjes houden van een zeer hoge relatieve luchtvochtigheid tot wel 80%.

  Schade aan behang, papier, boeken, textiel maar ook synthetische spullen.

  Werkt zelf zilvervisjes bestrijden?

  Wij zijn van mening dat zelf zilvervisjes bestrijden niet werkt. De middelen die een bestrijder mag gebruiken zijn namenlijk residueel. Hierdoor hebben de zilvervisjes langer de tijd hebben om ermee in aanraking te komen. Particuliere middelen maken misschien wel een aantal zilvervisjes wel dood maar de meesten blijven verscholen leven. Kortom, het is een onbegonnen klus en zonde van het geld.

  Wij helpen ook bij

  Papiervisjes

  Ctenolepisma longicaudata

  Mollen

  Talpidae

  Spinnen

  Araneae

  Whatsapp openen
  1
  💬Hulp nodig? Stel vrijblijvend je vraag
  Hallo!

  Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

  Groet, NL Pest control