Wespen bestrijden
Wespen bestrijden
Je hebt wespen gespot die je beginnen te vervelen. Gelukkig is het laten bestrijden door jouw lokale bestrijder zo geregeld. Vaak kan je dezelfde dag een van onze bestrijders langs laten komen. Bovendien geven wij je garantie op de bestrijding!
De voordeligste keus
Landelijke service, lokale bestrijders
Tips & tricks tegen wespen
Maak naden en kieren dicht. Alleen wanneer er geen actief nest achter zit.
Haal voedingsbronnen zoals gevallen fruit en vuilniszakken weg of dek ze af
Bespaar door geen doe-het-zelf middelen aan te schaffen. Deze pakken de bron niet aan.
Schakel professionel hulp in!
Kosten wespen bestrijden
Wij zien vaak dat de kosten voor het bestrijden van wespen onnodig zijn opgelopen door doe-het-zelf middeltjes. Wij houden de kosten liever zo laag mogelijk. Door jouw lokale bestrijder in te schakelen zit je goed. Zo ontvang je garantie op de werkzaamheden en krijg je professionele hulp. Ook om herhaling te voorkomen. Weten wat in jouw situatie de kosten zijn? Neem telefonisch, per mail of via whatsapp contact op voor een opgave.
Kosten wespennest verwijderen
Een wespennest zit vaak verscholen, deze na een bestrijding verwijderen is niet altijd noodzakelijk maar het kan wel. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn afhankelijk van de situatie. Is er breek of sloopwerk nodig dan liggen deze hoger dan wanneer we er gemakkelijk bij kunnen. Overleg met de bestrijder voor een advies.
Meer informatie over wespen
De wesp
Verreweg één van de meest overlastgevende insecten in de zomer is de limonadewesp (Paravespula spp.) Het vaakst krijgen we te maken met de de gewone wesp ( Paravespula vulgaris L. ) of de Duitse wesp ( Paravespula germanica F. ) maar tegenwoordig komen er ook steeds meer meldingen van Franse veldwespen (Polistes dominula) en hoornaars
( Vespa crabro L.) binnen. Alle wespen kunnen steken en worden derhalve als zeer hinderlijk aangemerkt, al zal een wesp nooit zomaar steken. Dit doen ze alleen als ze zich bedreigd voelen of in het nauw zitten. Wespensoorten zijn zeer nuttig bij het wegvangen van allerhand hinderlijke andere insecten zoals muggen en ze zijn net als mieren opruimers van de natuur omdat ze foerageren op rottend organisch materiaal. Wespen bestrijden we alleen als er sprake is van overlast.
Hoe herken je een wesp, veldwesp of hoornaar?
Limonadewespen hebben een gele en zwarte dwarstekening op het achterlijf, zijn circa 1 tot 1,5 cm lang (koninginnen iets groter) , hebben stevige kaken en 2 paar doorzichtige vleugels.
Franse veldwespen zijn langer en slanker dan gewone wespen en als ze vliegen hebben ze duidelijk de poten onder het lijf bungelen. In tegenstelling tot andere wespensoorten hebben ze een open nest met open raten en nestelen overal, liefst onder dakpannen.
De Europese hoornaar heeft eveneens gele en zwarte dwarsstrepen op het achterlijf maar is veel groter dan de wespen (tot circa 3 cm lengte) en heeft een opvallende roodbruine kop, borststuk en eerste segment van het achterlijf.
De Aziatische hoornaar (Vespa velutina ) is kleiner dan de Europese variant. Vespa velutina kwam in 2004 naar Frankrijk, vermoedelijk in een lading Chinees aardewerk, en vestigde zich later in het Verenigd Koninkrijk en in Italië, België en Nederland. Ze worden gezien als een grote bedreiging voor de honingbij. Honingbijen herkennen de Aziatische hoornaar immers niet als een vijand, in tegenstelling tot de Europese hoornaar, die ze kunnen omsingelen en doden.
Wij helpen ook bij:
Mieren
Formicidae
Franse veldwesp
Polistes dominula
Vliegen
Brachycera