Wespen bestrijden in Marum

Service door jouw lokale bestrijder

Wespen bestrijden Marum

Je hebt wespen gespot die je beginnen te vervelen. Gelukkig is het bestrijden door jouw lokale bestrijder zo geregeld. In Marum kan hij vaak dezelfde dag nog de wespen voor je bestrijden. Bovendien ontvang je garantie op de bestrijding! 

N

De voordeligste keus

N

Landelijke service, lokale bestrijders

Wat kun je zelf doen tegen wespen?

Maak naden en kieren dicht. Alleen wanneer er geen actief nest achter zit

Haal voedingsbronnen zoals gevallen fruit en vuilniszakken weg of dek ze af

Bespaar en haal geen doe-het-zelf middelen. Deze pakken de bron niet aan

Schakel professionel hulp in!

Door jouw lokale wespenbestrijder in te schakelen zit je goed. Zo ontvang je garantie op de werkzaamheden en ben je verzekerd van professionele hulp. Benieuwd wat in Marum de kosten zijn voor het bestrijden van wespen? Neem dan contact op voor een prijs op maat. 

Kosten wespennest verwijderen Marum

Een wespennest verwijderen kan na een ook geregeld worden. De kosten die hieraan verbonden zijn hangen af van de situatie. Een wespennest kan namelijk op de meeste gekke plekken verscholen zijn. Overleg met de bestrijder wat in jouw geval de kosten zijn voor het verwijderen van een wespennest in Marum.

Meer informatie over wespen

De wesp

Verreweg één van de meest overlastgevende insecten in de zomer is de limonadewesp (Paravespula spp.) Het vaakst krijgen we te maken met de de gewone wesp ( Paravespula vulgaris L. ) of de Duitse wesp ( Paravespula germanica F. ) maar tegenwoordig komen er ook steeds meer meldingen van Franse veldwespen (Polistes dominula) en hoornaars

( Vespa crabro L.) binnen. Alle wespen kunnen steken en worden derhalve als zeer hinderlijk aangemerkt, al zal een wesp nooit zomaar steken. Dit doen ze alleen als ze zich bedreigd voelen of in het nauw zitten. Wespensoorten zijn zeer nuttig bij het wegvangen van allerhand hinderlijke andere insecten zoals muggen en ze zijn net als mieren opruimers van de natuur omdat ze foerageren op rottend organisch materiaal. Wespen bestrijden we alleen als er sprake is van overlast.

Hoe herken je een wesp, veldwesp of hoornaar?

Limonadewespen hebben een gele en zwarte dwarstekening op het achterlijf, zijn circa 1 tot 1,5 cm lang (koninginnen iets groter) , hebben stevige kaken en 2 paar doorzichtige vleugels.

Franse veldwespen zijn langer en slanker dan gewone wespen en als ze vliegen hebben ze duidelijk de poten onder het lijf bungelen. In tegenstelling tot andere wespensoorten hebben ze een open nest met open raten en nestelen overal, liefst onder dakpannen.

De Europese hoornaar heeft eveneens gele en zwarte dwarsstrepen op het achterlijf maar is veel groter dan de wespen (tot circa 3 cm lengte) en heeft een opvallende roodbruine kop, borststuk en eerste segment van het achterlijf.

De Aziatische hoornaar (Vespa velutina ) is kleiner dan de Europese variant. Vespa velutina kwam in 2004 naar Frankrijk, vermoedelijk in een lading Chinees aardewerk, en vestigde zich later in het Verenigd Koninkrijk en in Italië, België en Nederland. Ze worden gezien als een grote bedreiging voor de honingbij. Honingbijen herkennen de Aziatische hoornaar immers niet als een vijand, in tegenstelling tot de Europese hoornaar, die ze kunnen omsingelen en doden.

Wij helpen ook bij:

Ratten

Rattus norvegicus

Vliegen

Brachycera

Muizen

Mus musculus

Wat onze klanten vertellen

“Dankzij de verbindende functie van NLPestControl hebben we gekozen voor jullie lokale dienstverleners. Met 1 aanspreekpunt kunnen onze huurders in heel Nederland rekenen op jullie snelle top service” ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

Michel Jansen

Woningcorporatie

“De bestrijder (Bertus) was vriendelijk en heeft ons goed geholpen. Hij kwam met zijn offerte als goedkoopste uit en kon ook snel beginnen. Voor een houtwormbestrijding raden we je zeker aan!” ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

Saskia de Vries

Uit Bolsward, Friesland

Whatsapp openen
1
💬Hulp nodig? Stel vrijblijvend je vraag
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, NL Pest control