Vlooien bestrijden
Vlooien bestrijden
Je wilt vlooien bestrijden of juist voorkomen. Een lastige klus, gelukkig zit je bij ons goed! Wij helpen je van A tot Z van je vlooien af en voorkomen ze waar dat kan. Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat.
De voordeligste keus
Altijd een bestrijder in de buurt
Wat kun je zelf doen tegen vlooien?
Je huisdier laten behandelen door een dierenarts
De mand van je huisdier wassen op 70° C
Vaak stofzuigen, vlooienbanden gebruiken en preventief laten bestrijden
Schakel ons in om je veilig en langdurig van vlooien te verlossen
Wat kost een vlooienbestrijding?
Een vlooienbestrijding brengt kosten met zich mee. Denk hierbij aan een vlooienkam en preventiemiddelen voor je huisdier. Wat in jouw situatie handig kan zijn adviseren we je graag. Wat een professionele vlooienbestrijding in jouw situatie kost kunnen we dan ook bespreken. Eén ding is zeker, door bij beginnende overlast of preventief aan de bel te trekken voorkom je uitbreiding en oplopende bestrijdingskosten.
Telefonisch, per mail of via whatsapp zijn we direct bereikbaar voor een heldere prijsopgave.
Hoe herken je een vlo?
Vlooien zijn te herkennen aan hun kleur en lengte. Afhandkelijk van of de vlo al bloed opgezogen heeft zijn vlooien lichtbruin of lichtrood van kleur. Een volwassen vlo is gemiddeld tussen de 1 en 3 millimeter groot. Een larve (wit van kleur) is tussen de 1,5 en 5 mm groot. Hun eitjes (ook wit van kleur) hebben een ovale vorm en zijn minder dan 1 millimeter lang.
Voorzorgsmaatregelen bij een vlooienbestrijding
Voordat er een professionele vlooienbestrijding kan plaatsvinden zal de bestrijder een plan van aanpak met je bespreken waarbij je mogelijk ook zelf voorzorgsmaatregelen dient te treffen. Tijdens een vlooienbestrijding kan het bijvoorbeeld nodig zijn dat voedingswaren en servies zijn afgedekt en huisdieren ontvlooit. Daarnaast dienen ruimtes vrij toegankelijk zijn zodat er geen vlooien over het hoofd worden gezien.
Vlooienpreventie
Wanneer je eindelijk verlost bent van vlooien zit je natuurlijk niet te wachten op een nieuwe plaag. Bij overlast van de meeste plaagdieren maar vooral tegen vlooien is preventie erg belangrijk. Nadat een van onze bestrijders een vlooienbestrijding voor jou heeft uitgevoerd ontvang je adviezen zodat je ook aan vlooienpreventie kan doen. Ook beschikken onze bestrijders over verschillende methoden waarmee een plaag vroegtijdig kan worden gedetecteerd of preventief behandeld. Zodoende hoef je na een vlooienbestrijding nooit meer risico te lopen op een plaag.
Zijn vlooien gevaarlijk?
Over het algemeen zijn vlooien voor de mens niet gevaarlijk en blijft het bij wat jeuk en veel krabben. Voor mensen met een vlooienallergie zijn vlooien wél gevaarlijk. Zij kunnen van een vlooienbeet flinke uitslag en zelfs eczeem krijgen. Voor je huisdier is het ook niet prettig. Vlooien overleven namelijk in de vacht van je huisdier wat dag en nacht voor jeuk zorgt. Bovendien kunnen vlooien ziektekiemen aan je huisdier overbrengen zoals de eitjes van een lintworm.
Hoe kom je aan vlooien in huis?
De manier waarop je aan vlooien in je huis bent gekomen is meestal doordat je hond of kat ze ergens heeft opgepikt. Een vlo springt dan op je huisdier en legt eitjes in zijn/haar vacht. Zodra deze zijn uitgekomen dwalen de vlooien door je huis.
Vlooien blijven zonder het bloed van je huisdier maar een paar dagen leven. De eitjes en poppen die zij achterlaten helaas langer. Deze kunnen met de juiste temperatuur na 1 jaar nog uitkomen. Loopt er dan nog een hond of kat rond waar de jonge vlo bloed van kan opnemen dan begint de hele cyclus weer opnieuw.
Wanneer zijn vlooien actief?
Wanneer vlooien actief zijn hangt sterk af van de temperatuur waaraan zij worden blootgesteld. Onder -1 ℃ kunnen vlooien niet overleven. Vanaf 3 ℃ overleven ze ongeveer 10 dagen en vanaf 8 ℃ leven ze al gauw 20 dagen. Dit betekend dat ze binnenshuis het hele jaar prima kunnen overleven.
Wij helpen ook bij
Bedwantsen
Cimex lectularius
Mieren
Formicidae
Vliegen
Brachycera