Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes bestrijden

Wanneer je papiervisjes wilt laten bestrijden of voorkomen zijn wij de specialist die je zoekt. Na een professionele bestrijding zijn opgeslagen fotoalbums, boeken en schilderijen weer voor lange tijd beschermd. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

N

De voordeligste keus

N

Landelijke service, lokale bestrijders

Wat kun je zelf doen tegen papiervisjes?

Gebruik voor de opslag van spullen plastic bakken in plaats van karton

Houdt de temperatuur <16 °C luchtvochtigheid in huis 55% of lager

Plaats lijmvalletjes zodat goed te zien is of het om zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes gaat

Neem contact met ons op voor professioneel advies en/of de bestrijding

Kosten papiervisjes bestrijden

Een papiervisjesbestrijding helpt je van papiervisjes af en beschermd je voor een langere tijd. Wanneer je ons inschakelt om papiervisjes te bestrijden zal aan de hand van de volgende vragen de kosten worden besproken.

 • Waar bevindt de overlast van papiervisjes zich?
 • Om wat voor oppervlakte gaat het (ongeveer)?
 • Op wat voor termijn wil je de papiervisjes bestreden hebben?
 • Is een onderhoudsovereenkomst nodig? (Zakelijk archief)

Om helderheid over een prijs te geven overleggen we meestal even kort. Iedere situatie is immers uniek. Telefonisch, per mail of via whatsapp staan we voor je klaar.

  Hoe bestrijden jullie papiervisjes?

  papiervisjes moeten op verschillende manieren bestreden worden. Naast de bestrijding is het van belang om de adviezen van de bestrijder op te volgen. Op die manier is de kans op een her-besmetting het kleinst. De bestrijding kan worden uitgevoerd met een lokaasgel of vloeistof. 

  Hoe herken je de verschillende franjestaarten?

  Alle drie de soorten hebben lange antennes, schubben en drie staartdraden. Papiervisjes houden van een temperatuur van rond de 20 graden terwijl ovenvisjes 32-38 graden prefereren. Alle drie de soorten leven van koolhydraten (cellulose, zetmeel, suikers) en vervellen gedurende heel hun leven. Sommige papiervisjes kunnen wel 8 jaar oud worden maar de gemiddelde leeftijd ligt rond 2 à 3 jaar. Vandaar ook het verschil in afmetingen. Lengtes variëren van 7 tot 20 mm . Ovenvisjes houden van een zeer hoge relatieve luchtvochtigheid tot wel 80%.

  Schade aan behang, papier, boeken, textiel maar ook synthetische spullen.

  Werkt zelf papiervisjes bestrijden?

  Wij zijn van mening dat zelf papiervisjes bestrijden niet werkt. De middelen die een bestrijder mag gebruiken zijn namenlijk residueel. Hierdoor hebben de papiervisjes langer de tijd hebben om ermee in aanraking te komen. Particuliere middelen maken misschien wel een aantal papiervisjes wel dood maar de meesten blijven verscholen leven. Kortom, het is een onbegonnen klus en zonde van het geld.

  Wij helpen ook bij

  Mieren

  Formicidae

  Zilvervisjes

  Lepisma saccharina

  Vliegen

  Brachycera

  Whatsapp openen
  1
  💬Hulp nodig? Stel vrijblijvend je vraag
  Hallo!

  Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

  Groet, NL Pest control