Mieren bestrijden
Mieren bestrijden
Wij bestrijden op een professionele wijze mieren. Binnenshuis bestrijden we in de meeste gevallen mieren met garantie en buitenshuis eenmalig of periodiek. Wij vakspecialisten helpen je hier graag bij.
De voordeligste keus
Landelijke service, lokale bestrijders
Wat kun je zelf doen tegen mieren?
Berg etenswaren goed op
Gebruik geen huismiddeltjes, dit maakt de bestrijding moeilijker
Beoordeel om welke mier het gaat
Neem contact met ons op voor advies en/of de bestrijding
Kosten mieren bestrijden
Een professionele mierenbestrijding helpt je snel van mieren af, en dat door onze lokale bestrijders voor de voordeligste prijs. Wanneer je ons hiervoor inschakelt zal aan de hand van de volgende vragen de kosten worden besproken.
- Waar bevindt de overlast van mieren zich?
- Op wat voor termijn wil je de mieren bestreden hebben?
- Wil je dat we de mieren voor je bijhouden? *Alleen buitenshuis
Om helderheid over een prijs te geven overleggen we meestal even kort. Iedere situatie is immers uniek. Telefonisch, per mail of via whatsapp staan we voor je klaar.
Hoe bestrijden jullie mieren?
Mieren kunnen op verschillende manieren worden bestreden. In de meeste gevallen wordt de gelmethode toegepast die in tegenstelling tot de poedermethode een stuk minder sporen achterlaat. We kijken altijd naar jouw persoonlijke situatie en passen daar de bestrijding op aan. Zo kan het bij de houtmier bijvoorbeeld nodig zijn dat we de bron saneren.
Werkt zelf mieren bestrijden?
Op de afbeelding is te zien hoe zelf mieren bestrijden werkt. Het gehalte werkzame stof is in de meeste doe-het-zelf middeltjes een stuk hoger. Hoger? Ja, hoger. Hierdoor zie je snel resultaat en een boel dode mieren. Het nadeel hiervan is dat de mieren niet de kans krijgen om het middel mee te nemen naar het nest waardoor het de bron niet bereikt. Op die manier blijft er nieuwe aanwas van mieren ontstaan.
Herken de verschillende mieren
Hoe herken je de verschillende mieren?
Glanzende houtmieren hebben een glanzend zwart uiterlijk en vallen op doordat ze altijd in parades achter elkaar aanlopen. De mieren zijn ook zichtbaar groter als ze volgezogen met honingdauw terugkomen van de luizen.
Boommieren zijn echt bruin van kleur en bewegen heel schokkerig. Op zoek naar hun nest treffen we vaak ernstig verzwakte constructies aan, zowel kozijnen als vloeren als bijvoorbeeld isolatiemateriaal.
Faraomieren zijn heel klein en lichtbruin, bijna gelig.
De mier
Iedereen kent de tuinmier (Lasius spp) die zich met veel soortgenoten vanuit de tuin verplaatst naar binnen. Deze mieren zijn echter minder hinderlijk dan materiaal aantastende mieren zoals de boommier (Lasius brunneus L.) of tropische mieren zoals de faraomier (Monomorium pharaonis L.)
Tuinmieren zijn hinderlijk maar tasten geen materialen aan en komen alleen binnen om eten te halen voor hun kroost. Tuinmieren zijn ca. 0,3 tot 0,4 cm lang en nestelen vaak onder straatwerk . In de zomer bij broeierig weer zien we vaak een bruidsvlucht ontstaan van vliegende mieren. Dat zijn koninginnen en mannetjes die zorgen voor het nageslacht.
De overige mieren
Glanzende houtmieren ( Lasius fuliginosus L. ) melken bladluizen om hun honingdauw en zie je vaak in grote optochten bomen in marcheren.
Boommieren treffen we steeds vaker aan in door vocht aangetast hout en isolatiemateriaal en kunnen constructies ernstig aantasten.
Faraomieren zijn tropische mieren die zo klein zijn dat je ze bijna niet ziet. Ze zijn echter zeer hinderlijk en komen soms ook op wondjes af en kruipen ook onder gips
Wij helpen ook bij
Wespen
Vespula vulgaris
Mollen
Talpidae
Spinnen
Araneae