Franse veldwesp bestrijden
Franse veldwesp bestrijden
Je hebt Franse veldwespen gespot die je wilt laten bestrijden. Gelukkig is de Franse veldwesp een stuk minder snel dan de gewone wesp. Jouw lokale bestrijder kan ze zo goed naar het nest volgen om ze effectief te bestrijden.
De voordeligste keus
Landelijke service, lokale bestrijders
Wat kun je zelf doen tegen Franse veldwespen?
Maak naden en kieren dicht. Alleen wanneer er geen actief nest achter zit.
Haal voedingsbronnen zoals gevallen fruit en vuilniszakken weg of dek ze af
Bespaar door geen doe-het-zelf middelen aan te schaffen. Deze pakken de bron niet aan.
Schakel professionele hulp in!
Kosten Franse veldwesp bestrijden
Door jouw lokale bestrijder in te schakelen zit je goed. Wanneer je contact opneemt zullen de kosten voor het bestrijden van Franse veldwesp worden besproken. Deze hangen immers af van jouw unieke situatie.
Franse veldwesp altijd bestrijden?
Wij zijn van mening dat wanneer je geen last hebt de beestjes, je ze net zo goed met rust kan laten. Houdt er alleen wel rekening mee dan wanneer je besluit om ze te laten zitten loop je meer risico loopt om gestoken te worden.
Krijg ik garantie op een Franse veldwesp bestrijding?
Franse veldwespen leven in een kolonie, het kan dus gebeuren dat er een nest over het hoofd wordt gezien. Helaas kunnen we daarom geen 100%-weg-garantie geven. Wel kunnen we je garanderen dat een bestrijding de moeite waard zal zijn.
Hoe herken je een wesp, veldwesp of hoornaar?
Limonadewespen hebben een gele en zwarte dwarstekening op het achterlijf, zijn circa 1 tot 1,5 cm lang (koninginnen iets groter) , hebben stevige kaken en 2 paar doorzichtige vleugels.
Franse veldwespen zijn langer en slanker dan gewone wespen en als ze vliegen hebben ze duidelijk de poten onder het lijf bungelen. In tegenstelling tot andere wespensoorten hebben ze een open nest met open raten en nestelen overal, liefst onder dakpannen.
De Europese hoornaar heeft eveneens gele en zwarte dwarsstrepen op het achterlijf maar is veel groter dan de wespen (tot circa 3 cm lengte) en heeft een opvallende roodbruine kop, borststuk en eerste segment van het achterlijf.
De Aziatische hoornaar (Vespa velutina ) is kleiner dan de Europese variant. Vespa velutina kwam in 2004 naar Frankrijk, vermoedelijk in een lading Chinees aardewerk, en vestigde zich later in het Verenigd Koninkrijk en in Italië, België en Nederland. Ze worden gezien als een grote bedreiging voor de honingbij. Honingbijen herkennen de Aziatische hoornaar immers niet als een vijand, in tegenstelling tot de Europese hoornaar, die ze kunnen omsingelen en doden.
Wij helpen ook bij
Mieren
Formicidae
Wespen
Vespula vulgaris
Vliegen
Brachycera