De gevaren van muizenkeutels

Muizenkeutels zijn niet alleen een vervelend gezicht en geur, maar kunnen ook ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u zich kunt beschermen tegen de gevaren van muizenkeutels en hoe u ze kunt opruimen.

Muizenkeutels bevatten ziektekiemen die ziekten kunnen veroorzaken zoals salmonella, hantavirus en leptospirose. Wanneer de keutels worden aangeraakt of ingeademd, kunnen deze ziektekiemen worden overgedragen op mensen. Dit kan leiden tot symptomen zoals diarree, koorts, longontsteking en zelfs de dood.

Het is daarom van groot belang om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het opruimen van muizenkeutels. Dit omvat het dragen van handschoenen en een masker tijdens het opruimen, en het gebruik van een stofzuiger met een HEPA-filter om de keutels op te zuigen.

Naast het opruimen, is het ook belangrijk om te voorkomen dat muizen binnendringen in uw huis of bedrijf. Dit kan worden gedaan door het dichtmaken van toegangspunten zoals kieren en gaten in uw gebouw, en het gebruik van muizenvallen.

Whatsapp openen
1
💬Hulp nodig? Stel vrijblijvend je vraag
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, NL Pest control