Boktor bestrijden
Boktor bestrijden
Wanneer je boktor te bestrijden hebt wil je dat dat goed gebeurt. Wij vakspecialisten kunnen je hierbij helpen en na behandeling tot 10 jaar beschermen tegen boktor. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.
De voordeligste keus
Landelijke service, lokale bestrijders
Wat kun je zelf doen tegen boktor?
Zorg voor een lage luchtvochtigheid
Conserveer hout door het te laten behandelen en schilderen
Inspecteer de constructie jaarlijks en wees alert op knaaggeluiden
Neem contact met ons op voor professioneel advies en/of de bestrijding
Kosten boktor bestrijden
Wanneer je ons verteld over jouw situatie zullen we verschillende bestrijdingsmethoden met je afwegen. Aan de hand van het gemaakte besluit stellen we een plan van aanpak met offerte voor je op. Hierop zullen de kosten voor het bestrijden van boktor in jouw situatie zijn aangegeven.
Hoe bestrijden jullie boktor?
Bij het bestrijden van boktor komen de volgende punten aan bod:
- Inventarisatie
- Determinatie
- Schoonmaak
- Eventueel openleggen boorgangen en verwijderen aangetaste delen
- Eventueel injecteren
- Curatief en preventief behandelen middels spuitvloeistof
- Advies en nazorg om herhaling te voorkomen
We kunnen een boktor bestrijding samen of van A tot Z voor je uitvoeren.
Hoe herken je boktor?
De grote houtwormkever en de huisboktor
Anders dan de kleine houtwormkever kan de grote houtwormkever (Xestobium rufovillosum) zich wèl in het hout voortplanten. Deze soort leeft in met name door vocht aangetast hout. De kever leeft in symbiose met schimmels en kan zijn favoriete leefomgeving zodoende met desastreuze effecten uitbreiden. We vinden deze soort vaak in oude eiken constructies. Uitvliegopeningen zijn net als die van de kleine houtwormkever rond maar iets groter , zo’n 2,5-4 mm
Andere namen voor deze kever zijn bonte knaagkever of doodskloppertje
De Huisboktor (Hyloptrupus bajulus) kan soms tot 11 jaar in het hout blijven voor men de eerste tekenen van aantasting ziet! De boktorlarve is relatief groot, soms wel 3 cm lang en richt veel schade aan. De boktor maakt in tegenstelling tot de houtwormkevers een ovale uitvliegopening.
Hoe herken je de houtwormkever en huisboktor?
Een volwassen kleine houtwormkever is donkerbruin, 2,5-5 mm lang en heeft een gewelfd halsschild. Op het dekschild zijn rijen kleine putjes te zien.
Een volwassen grote houtwormkever is donkerbruin, 6 – 8 mm lang en heeft een helmvormig halsschild. Op het dekschild zijn geelachtige spikkels te zien.
Een volwassen huisboktor is bruinzwart, 1 – 2,5 cm lang en heeft twee grijsachtige vlekken (of 4 stippen zoals men wel zegt) op zijn rugschild. De vrouwtjes hebben een lange legboor die onder de rugschilden uitsteekt.
Wij helpen ook bij
Schimmels
Fungi
Houtworm
Anobium punctatum L.
Zwammen
Fungi